TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ

de Panacris in Dulciuri, 18 Dec 2015 | 3354 vizualizari

 

Corinuta, m-am conformat;) Am adus rețeta ;) În principiu e complicată, dar după ce o prepari o dată, deja e tare simplă;) Am încercat sa redau exact ce și cum, am preparat ;) Gasiti aici reteta video ;) http://www.prajituria.ro/retete/tort-de-mere-rasfatat/  

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • Biscuiți digestivi 350 g,
  • Margarină Rama Maestro ( unt) 350 g,
  • Pentru umplutură:
  • Mere acrișoare cca. 1250 g,
  • Merișoare confiate cca. 50 g,
  • Zahăr tos cca. 100 g,
  • Cremă de vanilie cca. 500 g, (Instant de la Dr. Oetker),
  • Pentru glazură:
  • Zahăr tos cca. 150 g,
  • Smântână lichidă cca. 200 g,
  • Margarină Rama Maestro/unt cca. 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ:

Biscuții se mărunțesc, apoi se amestecă cu margarina/untul topit, se omogenizează bine, apoi se așează compoziția obținută, într-o formă cu pereți detașabili, rotundă au pătrată, unsă cu puțină margarină/unt și presărată cu zahăr. Atenție, sfatul lui Vlădutz, se apăsă bine, nu cu mână, ci cu lingura, astfel încât să nu rămână goluri, apoi se dă la rece cca. 30 de minute la frigider sau 15 minute la congelator.

Merele se curăță de coajă, se înjumătățesc, apoi se taie cubulețe. Intr-o tigaie,  se adaugă cubulețele de mere, zahărul și se pun la foc iute, ca să se caramelizeze, cca. 10 minute, amestecându-se ușor, spre final se adaugă și merișoarele.

De data asta am folosit Crema Cremsnit de la Dr Oetker. Folosiți instrucțiunile de pe ambalaj :D În laptele rece, se adaugă praful de cremă, se mixează rapid, sau se amestecă energic cu telul, cum a făcut Licurici ;), până se obține o cremă consistentă.

Data viitoare voi prepara crema de vanilie clasică, cu ouă fierte pe BainMarie, zahăr, amidon, lapte  și unt ;)

Așa, să revenim. Blatul de biscuți se scoate de la rece, se toarnă crema de vanilie, apoi compoziția  de mere, ce se se apăsă bine, nu cu mână, ci cu lingura, astfel încât să nu rămână goluri. Prăjitura se dă din nou la rece, cât timp ne ocupăm de glazura caramel.

 

Zahărul pentru caramel se pune la topit la foc iute, după ce s-a caramelizat, se adaugă smântâna și se amestecă, continuu pe foc mic, ca să nu se ”brânzească” ( Rita și Laura știu:D)), până se obține o cremă subțire, ca și o glazură. Excepția de la regulă: Dacă se taie ”glazura” cum mi s-a întâmplat :D , ”nu vă panicați copii!”:D, astea-s vorbele lui Vlădutz, treceți glazura printr-o strecurătoare și apoi dați din nou la foc mic, ca să se omogenizeze. Peste prăjitura rece, se toarnă glazura-cremă caramel, se uniformizează cu o spatulă, apoi se dă din nou la rece, preferabil până a doua zi ;) Spor și poftă bună! Atenție, e periculos de dulceeeeee ;) 

Daca ti-a placut reteta noastra "TORT DE MERE RĂSFĂȚAT A LA VLĂDUTZ" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

Gherca Daniela 1

21.12.2015, 10:10

super bun!

mihaelar63 1

22.12.2015, 00:53

Si eu vreau

Ancutsa 1

11.10.2016, 13:35

Yammi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu umplutura de branza, nuca de cocos si lime